2013 m. birželio 23 d., sekmadienis

Serverių kūrimas

Serverių kūrimas

Norėdami sukurti gerą Minecraft serverį turite mokėti tai atlikti tvarkingai ir teisingai, kad jums neiškiltų jokių problemų. Šiame gide paaiškinsiu pagrindinius dalykus, kuriuos reikia atsiminti norint sukurti gerą serverį. Atsižvelgsime į tai, kur bus laikomas serveris ir kokie bus jo parametrai, bei kam jis bus naudojamas.

IP ADRESAS
Pagrindinė visų žmonių klaida, kurią jie daro kurdami betkokio žaidimo serverius, tai nesugebėjimas atskirti koks yra IP adreso tipas. Žemiau yra detaliau paaiškinta, kokie yra IP adresų tipai:
  • Išorinis IP – Tai išorinio interneto tinklo adresas, kurį suteikia interneto paslaugų tiekėjas. Šis IP yra nustatomas tokiuose puslapiuose kaip http://manoip.lt/, http://canyouseeme.org/ ir t.t. Šis IP yra prieinamas visiems vartotojams, kurie nori patekti į kitų žmonių serverius. Norėdami, kad jūsų draugai patektų į jūsų serverį, jei jie yra ne jūsų namų tinkle, turite nurodyti tokio tipo IP adresą.
    Pavyzdžiui: 79.57.238. …
  • Vidinis IP – Tai vidinio interneto tinklo adresas. Šis IP tipas yra naudojamas tokiose vietose, kur viena interneto linija naudojasi daug kompiuterių. Jie yra sujungti į vieną tinklą naudojantis maršrutizatoriumi. Tai jūsų kompiuterio IP adresas, kuriuo jis susisiekia su maršrutizatoriumi ir gauna prieigą prie interneto. Jeigu jūsų draugai yra prisijungę jūsų namų tinkle, jie į jūsų serverį gali prisijungti naudodamiesi būtent šiuo IP adresu. Dauguma tokio tipo adresų prasideda skaičiais 192.168.0. …
  • Statinis IP – tai IP adresas, kuris yra suteikiamas konkrečiam vartotojui ir niekuomet nesikeičia. Tokio tipo interneto adresus naudoja serverių paslaugų tiekėjai.
  • Dinaminis IP – tai IP adresas, kuris yra suteikiamas grupei vartotojų ir gali pasikeisti kiekvieną kartą prisijungus prie interneto tinklo. Jis yra laikinai skiriamas vartotojui besinaudojančiam interneto paslauga.
  • Vietinis IP – tai IP adresas, kuriuo jūs galite pasiekti paslaugas tiekiamas iš savo kompiuterio. Norėdami prisijungti į savo serverį, esantį jūsų kompiuteryje, turite naudotis šiuo IP adresus. Jis gali būti 127.0.0.1 arba užrašomas žodžiu: localhost.
PRIEVADAS
Dar kitaip vadinamas port’as. Dažnai žmonėms iškyla bėdų, kad atitinkamas jų prievado kanalas yra uždarytas ir paslaugos yra nepasiekiamos. Kiekviena programa prie interneto tinklo prisijungia per atitinkamą prievadą ir dvi programos tuo pačiu metu negali naudotis vienu prievadu, kadangi susimaišytų duomenų paketai ir nebūtų atpažįstami atsiunčiami ir išsiunčiami duomenys. Jeigu jūs norite išspręsti šią problemą galite pasinaudoti vienu iš žemiau nurodytų būdų pagal tai, kuris jums yra tinkamiausias. Patikrinti, ar prievadas yra atidarytas galite paleidę savo serverį ir interneto naršyklėje, nuėję šiuo adresu – http://canyouseeme.org/ įvedę prievado numerį. Jums bus parašyta, ar yra pasiekiama jūsų tiekiama paslauga, kuri naudojasi tuo prievadu.
  • Port Forward – tai populiariausias būdas, skirtas atverti maršrutizatoriaus prievado kanalus. Jis yra naudojamas tik tokiu atveju, jei jūs namuose turite maršrutizatorių. Kiekvienas maršrutizatorius naudoja skirtingą programinę įrangą, kurioje šis metodas atliekamas skirtingai. Instrukcijų, kaip tai atlikti galite rasti šioje svetainėje http://www.portforward.com/, tiesiog įveskite savo maršrutizatoriaus firmą ir tikslų modelį. Jums bus pateiktas gidas, su paveiksliukais, kaip tiksliai ką daryti, tačiau principas visiems maršrutizatoriams yra tas pats:
    Prisijungus į maršrutizatoriaus vidinį IP -> NAT Setting -> Port Forward -> Užpildome nurodytus laukelius ir spaudžiame patvirtinimo mygtuką.
    Šis metodas atvers tik nurodytą prievadą.
  • DMZ Host – tai vienas nepopuliariausių, tačiau greičiausių ir veiksmingiausių būdų padaryti savo serverį prieeinamą išoriniam pasauliui. Šis metodas atveria visus jūsų maršrutizatoriaus prievadus interneto tinklui, todėl vienu metu galite turėti kelis serverius, tik pakeitę jų pačių prievadus. Šio metodo panaudojimas yra toks pat kaip ir Port Forward, tačiau turime eiti šiek tiek kitu keliu, prisijungus į maršrutizatorių:
    NAT Setting -> DMZ Host -> Atsivėrusiame lange tereikia nurodyti savo kompiuterio vidinį IP adresą ir patvirtinti, kad metodas būtų naudojamas.
  • Firewall Exception – Šį metodą naudoti gali tie, kurie namuose neturi maršrutizatoriaus ir mano, jog jų IP adresas yra vidinis. Jeigu nėra maršrutizatoriaus, ugniasienė blokuoja prievadus ir juos atverti turite įrašydami jos nustatymuose išimtis arba visai išjungdami ugniasienę. Atminkite, jog jei naudojate antivirusinę programą, turite išjungti jos ugniasienę. Jei nenaudojate, turite išjungti Windows Firewall, arba įrašyti išimtį.
    Tai galite padaryti šiuo būdu:
    Control Panel -> Windows Firewall -> Advanced settings -> Connection security rules -> New rule -> Custom -> Bei užpildę nurodytus laukelius ir patvirtinę išimties taisykles.
SERVERIAI
Dažnai manęs klausia, kas geriau VPS ar VDS, taigi tiesiog pateiksiu jų savybes, o nuspręsti galėsite patys, kas jums geriau.
  • Virtualus Privatus Serveris (VPS) – tai toks serverio tipas, kuomet serverio resursai (RAM, CPU ir t.t.) yra bendrai paskirstoma keliems virtualiems serveriams. Tai leidžia vienu metu naudotis keliomis operacinėmis sistemomis ir atlikti skirtingas užduotis. Deja, ši paslauga turi trūkumą. Kuomet yra labai apkraunamas vienas iš virtualių serverių, nustoti veikti gali visi. Ši paslauga yra tinkama tiems, kas nori turėti mažus projektus, su nedideliu lankytojų srautu.
  • Virtualus Dedikuotas Serveris (VDS) – tai toks serverio tipas, kuomet resursai yra paskirstomi atskirai kiekvienam virtualiam serveriui, t.y. jis gali naudoti tik konkrečiai jam priskirtus procesorius, RAM ir t.t. Tokie serveriai yra brangesni, tačiau žymiai patvaresni, kadangi padidėjus apkrovai viename virtualiame serveryje, kitų darbui tai neturės jokios įtakos.
TIEKĖJAI
Lietuvoje yra keletas VPS/VDS paslaugas teikiančių įmonių. Nežinantiems paminėsiu pagrindines, bei trumpai aprašysiu šališką savo įvertinimą apie juos. Tai turėtų būti aktualu tiems, kurie tikisi, jog pavyks nusipirkti kokybišką VPS ar VDS paslaugą už kelis litus.
  • http://pns.lt/ – bene prasčiausias talpinimo paslaugų tiekėjas mano nuomone, kadangi labai dažnai yra neįmanoma prisijungti prie VPS, nėra suteikiamos administratoriaus (root) teisės, dažnai streikuoja interneto ryšys, bei labai retai kada iš jų galima sulaukti pagalbos. Jų teikiamos paslaugos yra labai pigios, tačiau kaina atspindi ir kokybę.
  • http://www.hostex.lt/ – paslaugų tiekėjas apie kurį teko susidaryti vienintelę nuomonę, jog kartais yra problemų su interneto ryšiu.
  • http://vpsnet.lt/ – bene geriausias talpinimo paslaugų tiekėjas Lietuvoje, nors paslaugos perkant pas juos kainuoja gana brangiai. Tačiau nėra teko turėti jokių problemų paslaugos tiekimo laikotarpiu, administracija atsiliepia betkuriuo paros metu, padeda įvairiais klausimais, leidžia gana lanksčiai keisti paslaugos specifikacijas.
  • http://www.static.lt/ – apie juos teko girdėti, jog jų serveriai nėra pakankamai gerai sukonfigūruoti, dėl to dažnai stringa paties VPS darbas.
Apie žemiau pateiktus paslaugų tiekėjus jokios informacijos pateikti negaliu:
PROGRAMOS
Žemiau aprašysiu keletą programų būtinų norint turėti savo Minecraft serverį.
  • Java 7 – tai programinė įranga, kuri leidžia veikti programoms Java aplinkoje. Ji būtina tiek Minecraft žaidimui, tiek jo serveriams, kadangi šis žaidimas sukurtas būtent šioje platformoje.
    Šią programą galite atsisiųsti čia: http://www.java.com/
  • MySQL – tai programinė įranga, leidžianti redaguoti ir prižiūrėti duomenų bazių failus. Daugelis Minecraft serverių pluginų reikalauja duomenų bazės prieeigų, todėl retas serveris apsieina be jos.
    http://www.mysql.com/
  • Notepad++ – tai programa, skirta tekstinių failų redagavimui, tokių kaip serverio nustatymų failai, įskiepių (plugin’ų) nustatymų failai ar pačių įskiepių programiniai failai. Šią programą rekomenduoju dėl to, jog ji atpažįsta daugelį programinių kalbų, bei tvarkingai atidaro ir išsaugo failus, kurie reikalingi palaikyti serverio veikimui. Nenaudokite nei paprasto Notepad, ar kaip kiti mėgsta WordPad, nes šios programos neišsaugo visos failo informacijos ir nors atrodo, jog viskas atlikta teisingai, įskiepis ar serveris nebegali nuskaityti jiems reikalingų failų.
    Šią programą galite gauti šiame tinklalapyje – http://notepadplusplus.org/
  • WinSCP – jeigu jūsų serveris yra laikomas VPS/VDS, ši programa padės jums įkelti į savo host’ą, bei atlikti su jais norimus veiksmus, tokius kaip serverio paleidimas nenaudojant programinio terminalo ar kita.
    Ją galite gauti čia – http://winscp.net/eng/index.php
  • PuTTY – tai nuotolinis VPS/VDS valdymo terminalas, kuriame galite matyti savo serverio veiklą ir būklę. Norėdami naudotis šiuo terminalu privalote mokėti naudotis Linux OS aplinka ir jos komandomis. Ši programa leidžia paleisti, sustabdyti, perkrauti jūsų Minecraft serverį, bei matyti serverio konsolės langą.
    http://www.chiark.greenend.org.uk/~sgtatham/putty/download.html
  • Screen – tai Linux OS programa, kuri leidžia nurodytą programą paleisti fone, todėl tai suteikia galimybę sėkmingai atsijungti nuo VPS valdymo neatsirandant tokioms pasėkmėms, kaip serverio išsijungimas išjungus PuTTY terminalą. Ją galima atsisiųsti atnaujinant VPS programinę įrangą, bei įvedus komandą, kuri bus pateikta vėliau.
SERVERIO KŪRIMAS
  • JAVA APLINKOS ĮDIEGIMAS
    • WINDOWS OS
      • Interneto naršyklėje įvedame šį adresą: http://javadl.sun.com/webapps/download/AutoDL?BundleId=65692
      • Atsisiunčiame nurodytą failą ir jį paleidę įdiegiame Java programinę įrangą.
      • Išsisaugome java.exe failo vietos adresą jūsų kompiuteryje, jį gali reikėti panaudoti vėliau, kuriant serverio paleidimo eilutę.
      • Norėdami patikrinti, ar Java yra įdiegta, einame Control Panel -> Java -> General -> About… Jums turėtų pasirodyti Java informacinis langas, kuriame būtų įrašyta Java versija. Tai reiškia, jog įdiegimas įvyko sėkmingai.
    • LINUX OS
      Rekomenduočiau naudotis Debian 6 OS, kadangi ją yra paprasčiausia valdyti ir joje galima rasti tik pagrindines reikalingas programas serverio veiklai palaikyti.
      • Paleidžiame nuotolinio VPS valdymo terminalą PuTTY ir prisijungiame į savo VPS.
      • Terminalo komandų eilutėje įvedame šią komandą:
        apt-get update
        Ši komanda atnaujins programinės įrangos paketų sąrašą.
      • Kita komanda, kurią reikia įvesti norint įdiegti Java 7 aplinką jūsų VPS:
        apt-get install openjdk-7-jre
        Ši komanda turėtų įdiegti Java 7 į jūsų VPS.
      • Jeigu įdiegimas nepavyko ir jums buvo pateikta informacija, jog toks paketas yra nerandamas, turite atlikti šiuos veiksmus:
        • Prisijungti prie VPS per nuotolinio valdymo programą WinSCP ir nueiti į šį failų sistemos adresą:
          /etc/apt/
        • Šiame aplanke atsidarykite sources.list failą, pasinaudodami Notepad++ failų redagavimo programa.
          Atsidarius failą jame turėtumėte matyti tekstą, kuriame yra nurodyta daugybė internetinių adresų.
        • Teksto gale palikite vieną laisvą eilutę ir sekančioje eilutėje įrašykite:
          deb http://ftp.de.debian.org/debian wheezy main
        • Išsaugokite failą ir uždarykite teksto redagavimo programą.
      • Pakartokite 2 ir 3 įdiegimo žingsnius
  • MYSQL ĮDIEGIMAS
    • WINDOWS OS
      • Atsisiųskite MySQL iš šio tinklalapio: http://www.mysql.com/downloads/mysql/
      • Paleiskite įdiegimo programą ir pasirinkdami pagrindinius parametrus judėkite per įdiegimo vedlį tol, kol pasieksite saugumo nustatymus, kur jūsų paprašys įvesti vartotojo vardą ir slaptažodį. Vartotojo vardą nustatykite root, slaptažodį sugalvokite patys.
      • Atsisiųskite MySQL redagavimo ir valdymo programą iš čia: http://www.mysql.com/downloads/workbench/5.2.html
      • Sukurkite Minecraft duomenų bazę savo vartotojui. Tai galėsite padaryti keletu paprasčiausių žingsnių, kaip atlikote ir įdiegiant MySQL
    • LINUX OS
      • Prisijunkite prie savo VPS per PuTTY ir terminalo lange įveskite šią komandą:
        apt-get install mysql-server
      • Bus paleistas MySQL įdiegimas, jūsų bus paprašyta patvirtinti įdiegimo procesą. Atsakymą pasirinkti galite rodyklių klavišais, patvirtinti paspausdami Enter.
      • Įdiegus MySQL serverį turite įdiegti jo valdymo programą. Tai galite padaryti įvesdami šią komandą:
        apt-get install mysql-client
      • Norėdami sukurti duomenų bazę turime įjungti MySQL. Tai galite padaryti įvesdami:
        mysql -u root -p
        Jūsų paprašys įrašyti pagrindinį slaptažodį. Tą ir padarykite.
      • Įveskite:
        mysqladmin -u root -p create minecraft
      • Įveskite:
        mysqladmin -u root -p reload
        Duomenų bazė persikraus ir vėl paprašys pagrindinio slaptažodžio. Jį įveskite.
      • Paskutinė komanda, kuri yra reikalinga norint leisti jūsų serveriui naudoti duomenų bazę, yra administravimo teisių suteikimas. Vietoje teksto slaptazodis įrašykite savo slaptažodį. Jis turi būti kaip ir parodyta, kabutėse.
        GRANT ALL ON minecraft.* TO user@localhost IDENTIFIED BY 'slaptazodis'
      • Jūs sėkmingai sukūrėte duomenų bazę savo serveriui.
  • SCREEN ĮDIEGIMAS
    Ši programa yra naudojama tik Linux programinėje aplinkoje. Ją įsidiegti galite įrašydami komandą:
    apt-get install screen
MINECRAFT SERVERIO KŪRIMAS
Yra keletas skirtingų Minecraft serverio programų. Kiekviena jų turi skirtingas savybes, pliusus, bei minusus, tačiau turi ir savų minusų. Šiuo metu yra žinomos trys Minecraft serverio programos:
  • VANILLA
    Tai standartinė Minecraft serverio programa, kuri yra kuriama ir atnaujinama Minecraft kūrėjų komandos. Į tokio tipo serverį negalima įkelti įskiepių (pluginų), tačiau daugelis paties žaidimo modifikacijų turi pritaikytas modifikacijas būtent šiam serverio tipui, todėl Jūsų Minecraft serveris gali būti laisvai modifikuojamas.
    Modifikacijų savo serveriui galite rasti šiame tinklalapyje:
    http://www.minecraftforum.net/forum/51-minecraft-mods/
    Yra dvi šio serverio versijos. Norėdami sukurti serverį turite pasirinkti vieną iš jų:
    • MINECRAFT SERVER. EXE
      Ši serverio versija turi savo programinį vartotojo langą, kuriame galite matyti serverio terminalą, sunaudojamų resursų kiekį, bei prisijungusius į serverį žaidėjus. Deja, ši programa yra tinkama naudoti tik Windows OS.
      Atsisiuntimo nuoroda:
      https://s3.amazonaws.com/MinecraftDownload/launcher/Minecraft_Server.exe
      • Atsisiuntę failą, jį patalpinkite savo serverio aplanke ir paleiskite. Atsidarys vartotojo langas ir susikurs serveriui reikalingi failai.
    • MINECRAFT SERVER.JAR
      Ši serverio versija neturi savo programinio lango, kuriame būtų matoma kokia nors informacija. Jei paleidžiate failą paprastai, serveris įsijungs, tačiau veiks tik fone ir jūs neturėsite galimybės jo valdyti. Todėl to nedarykite.
      Atsisiuntimo nuoroda:
      https://s3.amazonaws.com/MinecraftDownload/launcher/minecraft_server.jar
      • Norėdami naudoti šią Minecraft serverio programą turite sukurti savo serverio paleidimo failą apie kurio sukūrimą kalbėsime vėliau.
  • CANARY
    Ši Minecraft serverio programa yra pirmosios Minecraft serverio programos “hMod”, kuri galėjo naudoti įskiepius serveryje, naujoji versija. Šis serveris turi savyje jau įdiegtą patogią vartotojų teisių nustatymo (permissions) sistemą, kuri leidžia greitai ir patogiai administruoti serverį. Vienas iš privalumų prieš kitas serverio programas yra tas, kad šios programos nereikia atnaujinti kiekvieną kartą, kai yra sukuriama nauja Minecraft versija, todėl šios programos kūrėjai daugiau laiko gali praleisti tiesiog tobulindami pačią programą.
    Atsisiuntimo nuoroda:
    http://dl.canarymod.net/get.php?v=10.2
    Įskiepių archyvas:
    http://www.canarymod.net/nest
    • Canary naudojimo instrukcija:
      • Atsisiųskite failą iš aukščiau pateiktos nuorodos ir jį išarchyvuokite į savo serverio aplanką.
      • Paleiskite serverį naudodami serverio paleidimo failą. Jums atsidarys Minecraft serverio terminalo langas
      • Canary Minecraft serverio programa pati atsisiųs naujausią minecraft_server.jar versiją ir ją pervadins į minecraft_servero.jar. Šis failas yra būtinas Canary komponentas, todėl jo nepašalinkite.
  • BUKKIT
    Ši Minecraft serverio programa yra pati populiariausia visame pasaulyje, kadangi ji yra patogi naudoti, ir turi platų pritaikymą. Į tokio tipo serverius galima įdėti ir jam pritaikytas modifikacijas, kurių pastaruoju metu yra sukuriama vis daugiau, bei gausybę įskiepių, kurie leidžia paįvairinti bendruomenės žaidimą serveryje. Deja, ši programa turi būti atnaujinta kiekvieną kartą, kai išeina nauja Minecraft versija, todėl žaidimas tokios tipo serveriuose tampa prieinamas tik po savaitės ar daugiau.
    Bukkit įskiepių archyvai:
    http://plugins.bukkit.org/
    http://dev.bukkit.org/categories/
    Bukkit modifikacijos:
    http://mcportcentral.co.za/wiki/index.php?title=CraftBukkit_Ported_Mods
    Atsisiuntimo nuoroda:
    http://dl.bukkit.org/downloads/craftbukkit/
    • Norėdami naudoti šią Minecraft serverio programinę įrangą turite ją paleisti naudomiesi savo sukurta programine eilute.
SERVERIO PALEIDIMO EILUTĖ
Norėdami paleisti serverį, kuris veiktų 24/7 turite jį paleisti naudodamiesi paleidimo failu, kurio kodo sukūrimą dabar aprašysiu.
  • Naudodamiesi teksto redagavimo programa Notepad++ sukuriate naują failą ir jį išsaugote pavadinimu server
    Failo tipas skiriasi priklausomai nuo operacinės sistemos, kurioje yra paleidžiama programa.
    • Windows OS failas turėtų būti išsaugomas kaip Batch file su galūne .bat.
    • Linux OS failas turėtų būti išsaugomas kaip Unix script file su galūne .sh.
    Žemiau aprašyti du parametrai nėra būtini jūsų paleidžiamosios programos kode, todėl juos naudokite tik tuo atveju, jai jie yra reikalingi.
    • Norėdami, kad serveris veiktų 24/7 Linux OS aplinkoje faile turite nurodyti programą, kuri leistų programai veikti fone. Tam yra skirta mūsų anksčiau matyta Screen programa, todėl paleidimo programos kode įrašome:
      screen
      Windows OS aplinkoje galimybės tokią programą panaudoti nėra.
    • Windows OS skirtingai įdiegia programinę įrangą, priklausomai nuo sistemos architektūros. Šis parametras yra būtinas, jei naudojate savo Windows OS aplinkai nepritaikytą Java programinę įrangą, arba turite keletą skirtingų Java versijų savo kompiuteryje.
      • Suraskite, kur Jūsų kompiuteryje yra įdiegta Java programinė įranga ir nusikopijuokite failo java.exe adresą Jūsų kompiuteryje.
      • Įrašykite į paleidimo programos kodą šį parametrą, priešais visus kitus parametrus:
        "java.exe failo adresas"
        Naudojant šį parametrą nurodyti žemiau pateikto parametro nereikia.
  • Norint paleisti Minecraft serverį reikia nurodyti programinę įrangą kurią jis naudoja, todėl įrašome:
    java
  • Sekantis žingsnis yra nurodyti kiek kompiuterio resursų bus skiriama serverio veiklai ir kaip jie bus panaudojami. Pradėsime nuo RAM priskyrimo. Norėdami nurodyti RAM skaičių, kurį priskiriate serveriui galite rašyti reikšmes arba megabaitais (po RAM skaičiaus parašome M), arba gigabaitais (po RAM skaičiaus parašome G). Yra du pagrindiniai parametrai, kuriuos galime naudoti:
    • -Xmx – maksimali RAM vertė, kuri yra skiriama Minecraft serveriui.
    • -Xms – minimali RAM vertė, kuri yra skiriama serveriui.
    Taigi paleidžiamosios programos kode įrašome(tai tėra pavyzdys, skaičius galite keisti):
    -Xmx512M -Xms512M
  • Pateikus šiuos parametrus, galite dar labiau optimizuoti savo serverio veiklą prirašydami papildomų parametrų, apie kuriuos daugiau informacijos galite rasti čia:
    http://www.oracle.com/technetwork/java/javase/tech/vmoptions-jsp-140102.html
  • Jei baigėte surašinėti serverio programos parametrus, įrašykime, kokio tipo failas bus paleidžiamas:
    -jar
  • Dabar belieka įrašyti failo pavadinimą kuris bus paleidžiamas. Kiekvienam serverio tipui, jis yra skirtingas:
    • Vanilla:
      minecraft_server.jar
    • Canary:
      CanaryMod.jar
    • Bukkit:
      craftbukkit.jar
  • Šiame žingsnyje nurodykite, jog programa bus paleidžiama per SSH terminalą, t.y. kad būtų suteikta galimybė naudotis komandine eilute:
    nogui
  • Jeigu norite pamatyti visas klaidas, tokiu atveju, jei jums atrodo, kad jūsų serveris nepasileidžia serverio paleidimo failo pabaigoje spauskite Enter ir kitoje eilutėje įrašykite:
    pause
  • Išsaugokite failą.
Galutinis paleidžiamosios serverio programos kodas turėtų būti toks (tai tik pavyzdys):
java -Xmx512M -Xms512M -jar minecraft_server.jar nogui
pause


SERVERIO PALEIDIMAS
  • WINDOWS OS
    Einate į savo serverio aplanką, susirandate failą pavadinimu server.bat ir jį paleidžiate. Jums atsidarys komandinės eilutės terminalas, kuriame bus matoma serverio veikla.
  • LINUX OS
    Naudojantis šia programine įranga, kuri dažniausiai yra naudojama VPS sistemose atsiranda du keliai, kaip paleisti Minecraft serverį.
    • Naudojantis WinSCP
      • Prisijungiate prie savo VPS su šia programa, nueinate į serverio aplanką.
      • Susirandate server.sh failą, jį pažymite, spaudžiate dešiniuoju pelės klavišu ir pasirenkate Execute variantą.
    • Naudojantis PuTTY
      • Prisijungiate į savo VPS su šia programa ir rašote:
        screen
        Jums atsivers Screen programos įvadinis langas, spaudžiate Enter.
        Šią komandą naudokite tik tuomet, jei jūsų paleidimo failo kode nėra parametro screen
        Norėdami atsijungti nuo Screen programos lango, spauskite šiuos klavišus: Ctrl + A + D. Vėl prisijungę į VPS ir norėdami grįžti į savo serverio Screen programos langą, komandų eilutėje parašykite:
        screen -r
      • Toliau rašome:
        cd Jūsų-serverio-aplanko-pavadinimas
        Ši komanda nukels jus į jūsų serverio aplanką.
      • Paleidimo komanda:
        sh server.sh

4 komentarai:

  1. man vistiek kažkas nepavyksta, mėginsiu susisiekti su cgates kontaktai

    AtsakytiPanaikinti
  2. Aš taip džiaugiuosi, kad mano santuoka buvo atkurta. Mano buvęs vyras grįžo, kai paliko mane ir mūsų 2 vaikus kitai moteriai. Man buvo taip malonu susitikti su dr. Ilekhojie, kaip jis padeda daugeliui žmonių sugrąžinti meilužį, todėl susisiekiu su juo, kad padėčiau ir man. štai kaip dr. Ilekhojie padėjo man sugrąžinti mano vyrą. Didelis ačiū jums dr. Ilekhojie, nes aš niekada negalvojau, kad mano buvęs vyras sugrįš pas mane taip greitai. Tu esi geriausias ir geriausias pasaulyje. Jei esate čia ir jums reikia jūsų buvusio meilužio ar jūsų vyras persikėlė į kitą moterį, daugiau nebeverkite, susisiekite su šiuo galingu rašytoju.
    susisiekite su juo „WhatsApp“ dr. Ilekhojie numeriu 2348147400259 arba el. paštu info@gethelps.online ir gethelp05@gmail.com Svetainė: https://gethelps.online

    AtsakytiPanaikinti
  3. Sveiki Es gribēju ātri informēt manu mīļoto, kas tur, ka iet caur nelaimīgs attiecības, es domāju, ka tiešsaistes burvestību nedarbojas, līdz es nonāca saskarē ar Dr Lomi, kas bija burvestību man un mans mīļākais atnāca atpakaļ uz mani tas bija tad es zinu, ka garīgā kontrole fizisko, Dr Lomi ir labākais pareizrakstības ritentiņā, kas var palīdzēt jums atkal jūsu mīļākais, palīdzēs jums ar jebkuru šķiršanās problēmu, viņš ir labākais jūs varat sazināties ar viņu uz e-pastu; lomiultimatetemple@gmail.com vai rakstīt viņam, izmantojot Line vai WhatsApp numuru +2349034287285 viņš var palīdzēt atrisināt jebkuru problēmu.

    AtsakytiPanaikinti