2013 m. birželio 25 d., antradienis

Kaip naudotis naujuoju paleidėju

Kaip naudotis naujuoju paleidėju?

Su Minecraft 1.6 versija pradėtas platinti naujas žaidimo paleidėjas (launcher)! Jis turi šiek tiek daugiau funkcijų nei senasis, ir nėra toks iš karto aiškus. Tikimės, kad perskaitę šį gidą išmoksite/sužinosite ką nors naujo apie naują paleidėją :)

Labai greitai pateikiame kelis atsakymus:
  • Minecraft nereikės iš naujo pirkti norint žaisti nauju paleidėju;
  • Naujasis paleidėjas bus reikalingas versijoms ateityje, senuoju paleidėju bus galima žaisti tik 1.5.2 ir ankstesnes versijas;
  • Programa atsinaujina pati;
  • Sąsaja yra ankstyvoje versijoje, todėl teks palaukti jos "pagražinimo";
Nuorodos atsisiuntimui:
Atsidarius jį matome tokį vaizdą (norėdami matyti didesnį vaizdą spauskite ant paveikslėlio):


Nesirūpinkite - paleidėjas šiame etape naujina pats save su šiek tiek techninės magijos. Nuo dabar jums nereikės rūpintis naujo paleidėjo atsisiuntimu - visada turėsite vėliausią versiją :)

Paleidėjui atsinaujinus matysite pagrindinį paleidėjo langą:


Visų pirma turite prisijungti, tai galite padaryti Log In skiltyje įvedę savo el. paštą (jei naudojate Mojang paskyrą) arba Minecraft žaidėjo vardą (jei vis dar naudojate tik savo žaidėjo vardą suskubkite pasikeisti į Mojang paskyrą, vėliau ji bus būtina). 

Jei dar neturite nė vienos galite spustelti mygtuką Register.

Suvedus duomenis ir paspaudus Play pasileis žaidimas :) Atsivers Development Console ir ekranu pradės judėti tekstas, apačioje atsiras žalias stulpelis rodantis parsisiųstą žaidimo dalį. Kantriai laukite kol jis užsipildys ir pasileis pats Minecraft. Šiuo metu atnaujinami vidiniai žaidimo failai ir bibliotekos. Taip daroma norint sumažinti patiriamų techninių klaidų skaičių :) Kitą kartą įsijungus paleidėją jūs jau būsite prisijungęs ir jeigu neturėsite interneto ryšio galėsite žaisti betinkliame režime (mygtukas Play pasikeis į Play Offline neaptikus ryšio), ir prisijungimas bus greitesnis, nes viskas jau parsiųsta :)

Būdami prisijungę galite spausti Log Off ir būsite atjungtas nuo paleidėjo :)

Dešinėje galite matyti Service Status skiltį, Multiplayer būsena parodo tai, ar veikia susiję su žaidimu serveriai, Login būsena parodo tai, ar veikia prisijungimo serveriai. Įprastai abu jie turėtų būti Online :)

Viršuje galite matyti keturias auseles:
  • Update Notes
  • Development Console
  • Profile Editor
  • Local Version Editor (NYI)
Update Notes auselėje yra jau tikriausia matytas blogas su naujausiais oficialiais pranešimais iš Mojang komandos apie Minecraft naujienas.

Development Console yra skirta išsiaiškinti klaidoms, matyti žaidimo krovimo būseną, kitus techninius dalykus.



Kita auselė - Profile Editor. 


Čia galite sukonfigūruoti skirtinas Minecraft versijas bei skirtingus vartotojus, galinčius čia prisijungti be duomenų įvedimo. Dešinėje galite matyti sąrašą profilio pasirinkimui (pradžioje yra tik vienas Default profilis kuris naudoja naujausią versiją). Profile Editor auselėje paspaudus dešiniu pelės klavišu atsiras meniu profilio ištrynimui, keitimui. Profilį keisti taip pat galite pasirinkdami jį sąraše dešinėje ir spausdami Edit Profile.

Galite nustatyti profilio pavadinimą, vietą, iš kur bus leidžiamas žaidimas (taip žaidimas gali būti ne būtinai .minecraft aplanke %appdata%). Taip pat galite pasirinkti žaidimo versiją. Jei NĖRA pažymėta varnelė "Enable experimantal...", versijų sąraše bus rodomos tik stabilios versijos (1.5, 1.5.1, 1.6). Jei varnelė pažymėta bus rodomos ir tarpinės versijos "Snapshot 13w26a, Snapshot 1.6". Pasirinkus "Use latest version" bus sudiegiama vėliausia stabili versija (jei jūsų profilyje išjungtos eksperimentinės versijos) arba vėliausia galima (jei įjungtos eksperimentinės, sudiegiamos stabilios ir tarpinės) versija.
Galima pasirinkti žaidimo rezoliuciją (žaidimas bus paleidžiamas tokio dydžio, kokį įvesite :) )
Pažengusiems vartotojams yra galimybė pasirinkti programą, kuria bus paleidžiamas Minecraft ir jos parametrus, tačiau paprastai jų keisti nereikia :)

Mygtuku New Profile galite sukurti naują profilį :)

Paskutinė auselė yra Local Version Editor (NYI). 


NYI šioje vietoje reiškia Not Yet Implemented arba dar nepagamintas :) Vėliau čia bus galima kurti savo Minecraft versijas su modifikacijomis :)

Tai yra viskas, ko jums reikia žinoti naudojantis naujuoju paleidėju :)

Pažengusiems:
Jeigu norite susikurti profilį su versija, kurioje įdėtos modifikacijos, aplanke .minecraft/versions nusikopijuokite norimos versijos aplanką ir pervadinkite jį norimu vardu (pavyzdyje: testas). Pavadinime negali būti tarpų.
Atsidarę naują nukopijuotą aplanką pakeiskite versijos numerius į naują pavadinimą (pvz 1.5.2 -> testas).
Atsidarykite .json failą bet kokiu tekstų redaktoriumi (rekomenduotinas notepad++ ar kitas labiau pažangus, nes įprastas Notepad nepalaiko Linux stiliaus naujų eilučių) ir pakeiskite versijos lauką "id" į naująjį pavadinimą.

Iš naujo paleidus paleidėją naujame profilyje galėsite pasirinkti savo naująją versiją :) Su ja galite daryti ką norite - ji nebus perrašoma atnaujinimų :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą