2013 m. birželio 16 d., sekmadienis

Minecraft Pamoka 4: Biomai ir struktūros

Minecraft Pamoka 4: Biomai ir struktūros

Biomas - tai tam tikras regionas Minecraft pasaulyje, turintis tam tikrus išskirtinius požymius ir atitinkantis kai kurias realybėje esančias geografines zonas. Kiekviename biome randami skirtingi dalykai, todėl yra pravartu daugiau žinoti apie juos.

Miškas. Miške auga dvi medžio rūšys - ąžuolo ir beržo. Šis biomas yra pilnai apaugęs šiais medžiais, turi nedideles kalveles. Čia galima rasti gėlių, ilgos žolės, grybų, vilkų (juos galima prisijaukinti naudojant kaulus). Tai vienas iš geriausių biomų pradėti žaidimą, nes jame yra daug medžio. Tačiau medžiai gali tapti priedanga įvairiems padarams, atsiradusiems nakties metu, tad reikia būti šiek tiek atsargesniems.


Vilkas



Dykuma. Susideda iš smėlio, didelių kopų, galima aptikti nuvytusių krūmų ir kaktusų. Po smėliu gali būti randamas smiltainis. Jeigu per dykumą teka upė arba yra vandenynas, yra tikimybė, kad bus ir cukranendrių.
Šiame biome taip pat galima rasti dykumos kaimus, šventyklas ir šulinius. Kaimai naudingi tuo, kad su juose esančiais kaimiečiais galima mainytis daiktais ar juos pirkti/parduoti naudojant smaragdus. Aptikus šventyklą, jos viduje apačioje yra skrynių, kuriuose galite rasti naudingų daiktų (smaragdų, deimantų, metalo ir aukso liejinių) ir ne tokių naudingų (kaulų, supuvusios mėsos). Radus šventyklą būkite atsargūs, nes joje prie skrynių yra TNT spąstai.
Šiame biome niekada nelyja. Naktimis čia būti pavojinga, nepaisant to, kad įvairius padarus galite aiškiai matyti.


Dykumos šventykla


Pievos. Biomas su gana lygiu paviršiumi, nedidelėmis kalvomis, su dideliais kiekiais aukštos žolės, tačiau su mažai medžių. Kaip ir miškuose, taip ir pievose galima rasti gėlių ir kaip dykumose, randami kaimai. Čia gali būti randami ir neseniai atsiradę arkliai. Čia dažniausiai yra nemažai gyvūnų. Pievose lengva pastebėti urvus, lavos ar vandens ežeriukus.
Kaip ir dykumose, taip ir pievose naktimis čia šiek tiek pavojingiau, nes, nors padarai yra matomi aiškiai, dėl gerų sąlygų jiems atsirasti, jų gali būti daugiau, nei kai kuriuose kituose biomuose.


Arklys



Pelkės. Pasižymi plokščiu paviršiumi labai arti vandenyno aukščio, dideliais, bet paprastai negiliais ežerais su  plaukiojančiomis lelijomis ir juose aptinkamu moliu, žemėmis ir smėliu. Auga ąžuolai su vijokliais, net ir ten, kur yra vanduo. Čia didesnė tikimybė rasti grybų, cukranendrių, taip pat pelkėse yra raganų namukai, kuriuose galima aptikti raganų (tik, deja, ne visada, nes jos atsiranda tik generuojant pasauliui tamsoje, o iškritus iš namuko negali grįžti atgal). Naktimis pelkėse atsiranda gleiviai.


Raganiaus namukas



Džiunglės. Itin tankus tropinis biomais su labai aukštais ir storais džiunglių medžiais, galinčiais pasiekti 31 bloko aukštį. Tiesa, pasitaiko ir ąžuolo medžių. Paviršių daugiausiai dengia lapai. Dažnai pasitaiko nedideli ežerai. Biomas pasižymi ryškia žalia spalva, šviesesniu dangumi, tik viename šiame biome randami paparčiai, ocelotai (prijaukinami žalia žuvimi), džiunglių šventyklos (jose reikia išspręsti tam tikrą puzlę, kad rastumėte skrynią su naudingais arba nenaudingais daiktais) ir kakavos pupelės. Vijokliai yra ne tik ant medžių, bet ir urvuose. Šis biomas yra, ko gero, saugiausias, nes naktį čia sunku atsirasti padarams, be to, yra daug medžio, ypač reikalingo pradedant žaisti. Didesnė tikimybė džiunglėse rasti vištų.


Džiunglių šventykla



Ledo pievos (Tundra). Struktūra gana panaši į paprastų pievų, tik čia pievos yra apdengtos sniegu, ežerai ir upės užšalę, vietoj lietaus, čia sninga. Yra nedaug ąžuolo medžių. Po šiomis pievomis nėra jokių struktūrų.




Taiga. Šiame biome taip pat sninga, todėl susiformuoja snieguotas kraštovaizdis. Auga eglės, kurios yra šiek tiek aukštesnės už ąžuolus ir beržus. Galima rasti gėlių ir vilkų.




Ekstremalūs kalnai. Biomas, kuriam būdingi aukšti kalnai, slėniai, kriokliai, skardžiai, skraidančios salos ir kitokios struktūros su retai pasitaikančiais ąžuolais. Čia yra daugiau urvų nei kitur, juose arba kasinėjant galima rasti smaragdų, iš akmens gali iškristi žvyninukų. Čia taip pat randamos gėlės.
Kalnai pavojingi tuo, kad nuo jų galima nukristi ir neretai esant dideliam aukščiui ir numirti arba netekti nemažai gyvybių.


Žvyninukas



Vandenynas. Biomas padarytas vien tik iš vandens, kurios dugne, primenančiame pievų paviršių, galima rasti molio, smėlio, žemių. Vandenyje plaukioja kalmarai. Vandenyno biome
didesnė tikimybė rasti didelius urvus, apleistas kasyklas, tarpeklius.


Kalmaras



Grybų sala. Tai labai retas biomas su grybiena padengtu paviršiumi, grybais bei dideliais grybais. Čia galima rasti tik grybakarvių, neatsiranda net padarai, todėl čia gyventi yra saugu. Vis dėl to, auginti gyvūnus, atsivestus iš kitų biomų galima. Čia negalima rasti medžių, bet įmanoma juos užsiauginti, tik ne ant grybienos, o ant žemės ar žolės bloko. Grybienos negalima apdirbti kaip žemės, bet galima ją pakeisti žeme ir kuo greičiau apdirbti.


Grybiena



Taip pat yra Požemių (pragaro) ir Pabaigos biomai, bet apie juos vėliau.
Apie įvairius čia minėtus (ir neminėtus) padarus galite pasiskaityti daugiau čia.

5 komentarai:

  1. as nerasdavau kalnuose zuvinuku akmens

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Jie būna labai giliai, panašiai ten pat kur smaragdas. Juos galima aptikt iš to, kad kertasi jie neįprastai ilgai (tik šiek tiek, bet pastebimai), ir aišku kad iš jų žvyninukai iškrenta :)

      Panaikinti
  2. Kaip patekt is vieno biomo i kita?..

    AtsakytiPanaikinti