2013 m. birželio 19 d., trečiadienis

Minecraft Pamoka 5: Naudingosios iškasenos

Minecraft Pamoka 5: Naudingosios iškasenos

Kai įsikursite ir pasirūpinsite visais reikalingiausiais daiktais (apsigynimo priemonėmis, maistu, deglais, technikos reikmenimis), galite pradėti ieškoti įvairių vertingų naudingųjų iškasenų - anglies, geležies, aukso, deimantų, smaragdų, lazurito, raudonakmenio. Daugelio išvardintų dalykų rasite tik pasikasę kur kas giliau.


Anglis, kaip jau žinoma, yra deglų sudedamoji dalis ir kuras. Anglis gali būti sudedama į anglies bloką (visos kitos naudingosios iškasenos taip pat gali būti sudedamos į bloką, tik nuo 1.6 versijos):



Anglies blokas taip pat gali būti naudojamas kurui, dega tiek pat laiko, kiek degtų 10 anglių.

Geležis yra sunkiau aptinkama nei anglis, tačiau ne tokia reta, kaip kitos iškasenos. Iškasta ir iškepta naudojama geresniems ginklams ir įrankiams pasigaminti. Taip pat iš geležies galima pasidaryti geležines duris (taip pat kaip ir medines), tik joms reikia aktyvavimo (tam naudojami mygtukai, svirtys, spaudimo plokštės), žirklės, kibirai, o, svarbiausia, šarvai taip pat yra daromi iš geležies. Nemažai daiktų reikalauja geležies kaip sudedamosios dalies.

Auksas yra retesnis, randamas tik žemesniuose lygiuose. Auksas nėra labai vertingas, vis dėl to iš jo galima pasidaryti šarvus, bet jie nėra labai geri. Auksiniai įrankiai yra greitesni nei įprasti, tačiau greitai lūžta. Iš aukso galima pasigaminti laikrodį:



Deimantas yra vertingiausias Minecraft pasaulyje. Iš jo pasigaminti įrankiai ir ginklai yra tvirčiausi, galingiausi ir greičiausi, o deimantiniai šarvai - labiausiai apsaugantys nuo sužeidimų. Deimantas yra retas, randamas žemuose aukščio leveliuose, dažnai būna prie lavos ežerų. Tik su deimantiniu kirtikliu galima paimti obsidiano, naudojamo portalo gamybai (portalas veda į kitą, požemių, pasaulį), bei būrimo stalui (jame galima pasitobulinti įrankius, ginklus ir šarvus naudojant surinktą patirtį). Taip pat naudojamas muzikinės dėžutės ir fejerverkų gamybai.





Smaragdai yra randami tik kalnų biomuose, juos taip pat galima gauti parduodant daiktus iš kaimiečių bei rasti džiunglių ir dykumų šventyklose. Pagrinde naudojamas mainams su kaimiečiais. Galima naudoti blokus dekoracijai. Taip pat naudojamas švyturiui aktyvuoti, o blokai gali būti naudojami švyturio piramidei statyti (taip pat kaip ir geležis, auksas ir deimantas). 


Lazuritas taip pat randamas žemesniuose leveliuose. Lazurito rūda išmeta 4-8 lazuritus. Naudojama dažams gaminti, kurie gali būti panaudojami avių vilnai, molio blokams nudažyti.



Raudonakmenis randamas tik pačiuose žemiausiuose leveliuose. Raudonakmenio rūda išmeta 4-5 raudonakmenio dulkes. Naudojamas įvairiems automatiniams įrenginiams statyti, aktyvuoja įvairius dalykus. Apie raudonakmenio veikimą bus kalbama kitose pamokose.



Ši pamoka dar bus pildoma pridedant daugiau informacijos ir receptų!
Kitoje pamokoje bus apatariamas vienas veiksmingiausių kasinėjimo metodų.

2 komentarai: