2013 m. birželio 1 d., šeštadienis

Minecraft pamoka 2: Pirmieji žingsniai

Minecraft pamoka 2: Pirmieji žingsniai

Susikūrus naują Minecraft pasaulį ypač svarbūs yra pirmieji žingsniai, kuriuos žaidėjas žengs. Naujokui tikrai gali būti sunku suprasti kaip šitas žaidimas žaidžiamas ir ką jame pirmiausia reikia daryti. Štai svarbiausi žingsniai, kurie padės pradedantiesiems:

1 žingsnis - medžio daužymas

Kad išgyventumėte Minecraft pasaulyje, būtinai turite gauti medžio, nes medis suteikia galimybę pasidaryti darbastalį, be kurio nebūtų galima pasigaminti daugumos įrankių. Savo pasaulyje susiradę medį, prieikite prie jo ir paprasčiausiai pradėkite jį daužyti laikydami pelės kairįjį mygtuką iki kol iškris blokas.

Patariame nukirsti visą kamieną, nes kabantys medžiai tikrai neatrodo gražiai ;) Nukirtus visą kamieną pradės nykti lapai, iš ąžuolo lapų gali iškristi obuolys, iš visų rūšių lapų krenta sodinukai. Rinkite ir atsodinkite juos (dešiniu pelės mygtuku). Pasodinus po kurio laiko iš jų išaugs medžiai.

2 žingsnis - darbastalio ir įrankių gaminimasis

Turint medžio galite pasidaryti darbastalį. Paspaudę E atidarysite inventorių, kuriame ir laikysite visus savo daiktus. Keturi langeliai prie užrašo "Gaminimas" ir yra vieta, kurioje galite šį bei tą susikurti. Padėję vieną medžio bloką, galite gauti keturias medžio lentas. Yra keturios medžių rūšys, tačiau šiais atvejais visiškai nesvarbu, kurią iš jų naudosite. Medžio lentas išdėlioję taip kaip parodyta paveiksliuke, gausime darbastalį.




Padėję darbastalį ant žemės spauskime ant jo dešiniu pelės klavišu. Darbastaliu galima pasigaminti kur kas daugiau, nes čia yra jau 3x3 langeliai. Kol kas mums svarbiausia pasigaminti kirstuką, kuriuo galėtumėte pasikirsti akmens geresniems įrankiams ar angliai. Pirmiausia reikia pasidaryti pagaliukų, o tik tuomet galite pasigaminti tokius įrankius kaip kirstukas, kirvis, kastuvas ir kardas. Visą gamybos eigą galite matyti paveiksliukuose.



Daugiau receptų galima rasti čia.

3 žingsnis - anglies gavimas

Jeigu dar nežinojote - Minecraft nėra toks taikus žaidimas, kadangi naktį tamsoje čia atsiranda įvairūs mobai - skeletai, zombiai, pasalūnai (geriau žinomi kaip kryperiai) ir vorai. Tam, kad būtų apsisaugota nuo šių padarų, nakčiai jums reikia kokio nors prieglobsčio ir šviesos. Pasišvietimui reikia deglų, o jiems būtina turėti pagaliukų, kurių lengvai galite gauti, ir anglies. Anglies galite rasti prie akmens besikasinėjant arba oloje, jeigu tokią rastumėte. Jeigu ne, yra ir kitas būdas - tai medžio deginimas. Tačiau tam reikalinga krosnis, kuriai padaryti reikia akmens. Jeigu aplinkui apsidairę nematote akmens, tiesiog pasikaskite giliau į žemę kol pasieksite akmenį. Gavę akmens eikite prie darbastalio ir pasidarykite krosnį.



Krosnis naudojama visiškai paprastai - virš liepsnelių turite dėti tai, ką norite kepti (šiuo atveju - medį), o žemiau jų - tai, kuo kepti norime. Paprastai kepimui naudojama anglis, tačiau kol jos neturite, galite naudoti patį medį, medžio lentas, pagaliukus ar kitus medinius daiktus. Tai įdėję, pamatysite užsižiebusią liepsną ir gausite medžio anglies. Iš jos pasidarykite deglų.



Kad išgyventumėt naktį geriau pasistatykite nedidelį namuką arba išsikirskite urvą.




1 komentaras: