2013 m. birželio 4 d., antradienis

Minecraft pamoka 3: Maistas ir technika

Minecraft pamoka 3: Maistas ir technika

Paskutinėje pamokoje išmokote tik pačius pagrindus, tačiau tai ne viskas ko jums reikės norint išgyventi. Tikriausiai pastebėjote apačioje esančius dalykus (neįjungus inventoriaus). Tai gyvybės stulpelis, alkio stulpelis, (jei ką nors jau nukovėte) patirties stulpelis ir 9 daiktų langeliai.

Daiktų greitaisiais langeliais galite naudotis spausdami  1-9 klaviatūros klavišus virš pagrindinių raidžių (ne klaviatūros krašte).

Didžiausias jūsų prioritetas, be šviesos ir vietos būti, dabar yra susirasti maisto, nes be jo alkio stulpelis po truputį senka o visai išsekus pradėsite prarasti gyvybę. Vienas iš maisto šaltinių, kaip minėta praėjusioje pamokoje, yra obuoliai iškritę iš nykstančių ąžuolo lapų. Be to dar yra: duona, pagaminta iš kviečių, mėsa iš nužudytų gyvūnų, pyragai, sausainiai, morkos ir bulvės.

Obuoliai nėra patikimas maisto šaltinis todėl siūlome pradžioje iškeliauti medžioti. Pasigaminkite kardą. Kardas padeda greičiau nužudyti norimą padarą. Karvės po savęs palieka žalią jautieną ir odą, kiaulės - žalią kiaulieną, vištos - žalią viščiuką ir plunksnas. Visą žalią mėsą patartina iškepti krosnyje - taip ji grąžins didesnį alkio stulpelio kiekį atgal. Be to, jeigu suvalgysite nekeptą vištieną, gali būti, kad apsinuodysite (nors, tiesa, dėl to nenumirsite). Jeigu jūsų maisto stulpelis turi >8 vienetus regeneruosis jūsų sveikata.

Nėra patartina išžudyti visus gyvūnus kuriuos matote, jie neatsiranda taip paprastai. Patariame pasistatyti gardą (iš tvoros, ar iškasant kalno šone), kur galėsite laikyti gyvūnus. Juos suporuoti galima atitinkamu daviniu (avis ir karves - kviečiais, vištas - sėklomis, kiaules - morkomis). Jei laikote rankoje tam tikrą gyvūno davinį, jis jus pradės sekti. Suvarius bent du gyvūnus į gardą juos galima suporuoti pašeriant abu (dešiniu pelės klavišu). Atsiras mažesnė gyvūno versija. Jam užaugus galėsite tęsti poravimą ir taip didinti gyvūnų skaičių, vėliau - rinkti mėsą.

Šiek tiek daugiau apie maistą, jo kepimą galite rasti informacijos čia.

Patariame iki ateinant nakčiai pasistatyti būstą, pasigaminti duris (atidaromos dešiniu pelės klavišu).


Minecraft pasaulyje egzistuoja įrankių grupės. Nuo silpniausios iki stipriausios tai yra mediniai įrankiai, akmeniniai įrankiai, geležiniai įrankiai ir deimantiniai įrankiai. Specialioje vietoje yra auksiniai įrankiai, nes nors jie yra greiti, tačiau yra labai mažo patvarumo. Įrankiai gaminami iš šių medžiagų yra: kastuvas, kirtiklis, kardas, kauptukas, kirvis.
Kastuvas naudojamas žemės tipo blokams kasti (smėlis, žemės, žvyras).



Kirtiklis naudojamas akmens tipo blokams (akmuo, rūdos, krosnis). Taip pat smiltainiams, deimanto, anglies, smaragdo, geležies, raudonakmenio blokams, plytoms, ledui, pragaro akmeniui ir t.t.


Kardas naudojamas gynimuisi nuo priešiškų padarų, juo galima blokuoti atakas laikant dešinį pelės klavišą.

Apsigynimui taip pat galite naudoti lanką, tačiau jam pasigaminti reikia siūlų:


Taip pat būtinos strėlės, kurias išmeta skeletai bei galima pasigaminti iš titnago (kartais išmeta nukastas žvyras) ir plunksnų (išmeta vištos):



Kauptukas naudojamas išdirbti žemei į kurią tada galima sėti sėklas iškritusias iš aukštos žolės.

Kirvis naudojamas medžio tipo blokams (lentoms, kamienams, darbastaliui) bei moliūgams, grybams.



Vietoje geležies liejinio gali būti: medžio lentos, akmens skalda, aukso liejinys, deimantas.



1 komentaras: